Send oss en forespørsel

Belysning i butikk

Butikken er etablert i 1999. Våre medarbeidere jobber for å gi best mulig råd og tips i forhold til belysning. Vår lyskonsulent kommer gjerne på et hjemmebesøk.

Belysningstips:

Når du velger belysning til din bolig er det viktig at du velger lyskvalitet med tanke på hva som passer rommets funksjon og bruk. Smålamper bør kun være et supplement til en riktig allmenbelysning. Det er viktig å bruke forskjellige armaturer for å skape en fin dynamikk i rommet. Man bør unngå “flat” lys for å skape en fin harmoni mellom lys og skygge. Et rom som er overbelyst er aldri behagelig å bruke. Tenk godt igjennom hvilken funksjon lampen skal tilfredsstille. Over et spisebord er det viktig at lyset kan dimmes og skape en lun atmosfære, brukes derimot bordet kun til kontorarbeid, kan det hende at en halogenarmatur med godt arbeidslys og fargegjengivelse fungerer vel så bra. I dag florerer det av flotte designerarmaturer på markedet, og lamper er ikke lenger kun en kilde for å lyse opp rommet. De kan være nydelige interiørdetaljer som understreker din personlige stil. Husk at mørke farger sluker lys. Valg av belysning bør være en del av planleggingen i begynnelsen av et prosjekt. Lamper bør være med på å skape helheten i et rom. Den beste belysningsløsningen skal gi stor fleksibilitet gjennom lysstyring og retning.

Plafonder som monteres fast i taket skaper en god allmenbelysning og gir en opplevelse av større takhøyde. God avskjerming og et godt glass i lampen er viktig på slike lamper for å unngå blending. Plafonder fungerer ofte best i trapperom, ganger og på bad.

Pendellamper er lamper som henger fra taket. Valg av avskjerming avgjør hvor mye lys den vil gi i rommet. Det er viktig å finne riktig høyde på lampen for å unngå blending. Over et spisebord bør lampen henge rundt 80 cm over bordet for å kunne skape en intim atmosfære.

Downlights er takmonterte, innebygde eller utenpåliggende lyskilder som lyser nedover. Valg av pære og innfatning kan skape forskjellige effekter. Det finnes pærer mellom 10 og 60 graders spredning. Plasserer du downlights langs en vegg, vil de være gode som allmenbelysning. Bruker man dimmer, kan de også fungere godt som stemningslys. Downlights er en anonym måte å lyse opp på, men det finnes også røffere varianter med industrielt preg. Lavvoltsarmaturer trenger transformator. Det kan også være smart å velge en lysskinne dersom du trenger et mer fleksibelt system.

Uplights bruker taket for å kaste lyset tilbake. På denne måten får du en behagelig indirekte belysning og du blir kvitt skygger. Uplights gir en god generell bakgrunnsbelysning. Det finnes mange tidsriktige armaturer på markedet. Det beste er om du kan lage et punkt uten synlig ledning. Husk at eventuelle uheldige detaljer i taket vil bli mer synlig ved bruk av uplights. Monteres de i lav høyde, kan de skape dramatiske skyggeeffekter.

Den gamle glødepæren fases ut i disse dager og forsvinner for godt. Det er kommet mange fullgode alternativer i halogen, sparepærer og LED. De nye pærene trekker mindre watt men gir samme lysopplevelse. For eksempel vil en halogenpære i dag trekke 42W men gi effekten av en tidligere 60W pære. En sparepære på 9W kan sammeliknes med en 50W pære, mens en LED på 6W kan erstatte en downlight på 50W. Pærene er i rask utvikling. Vi kan veilede og hjelpe deg i butikken på Kongsberg.

ELEKTRIKEREN KONGSBERG AS   “DET ER VI SOM KAN BELYSNING”